De grootste festivals van Nederland

Als échte muziekliefhebber bezoek je natuurlijk minimaal één festival per jaar. Gelukkig beschikt Nederland over een heleboel leuke festivals, en heb je dus voldoende keuze. Maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Het is dus belangrijk om wat vooronderzoek te doen. Daar kun je mee beginnen door te kijken naar jouw favoriete artiesten. Waar gaan zij optreden dit jaar? Naar welke festivals komen zij? Hiervan maak je een lijstje, en vervolgens bekijk je welke andere artiesten naar het festival komen én welke andere festivals er nog te vinden zijn. Zo kun je een weloverwogen keuze maken. Klinkt dit heel ingewikkeld? Maak je geen zorgen, want wij helpen je een beetje op weg. In dit artikel vind je daarom de grootste festivals van Nederland. Dit is een goede plek om je onderzoek te beginnen, aangezien er op deze festivals tientallen artiesten op het podium zullen staan. We wensen je veel succes, en alvast veel plezier!

Lowlands

Het grootste en misschien ook wel populairste festival van Nederland is natuurlijk Lowlands. Dit festival wordt al bijna 30 jaar georiganiseerd, en trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers. Het festivalterrein van Lowlands bestaat uit meerdere podiums, waarop niet alleen muzikanten maar ook cabaretiers te zien zijn. Hierdoor staat Lowlands ook wel bekend als één van de meest veelzijdige festivals in de wereld. Wil jij een ticket boeken voor Lowlands, let dan goed op! Want er zijn een heleboel verschillende tickets. Zo kun je een ticket boeken voor één dag, of een ticket boeken inclusief plaats op de Lowlands-camping. Denk daarom van tevoren goed na, voordat je overgaat tot de definitieve aankoop.

Pinkpop

Iedereen heeft weleens gehoord van Pinkpop. Misschien ben je er zelfs weleens geweest, aangezien het behoort tot de populairste festivals ter wereld. Pinkpop is een driedaags popfestival in Landgraaf, dat al sinds 1970 word georganiseerd. Pinkpop word ieder jaar gevierd in het weekend van Pinksteren, hieraan ontleed het festival ook zijn bijzondere naam. Op Pinkpop staan ieder jaar tientallen artiesten, en het festival beschikt over meerdere podiums. Ben jij een échte fan van pop of rockmuziek? Dan is Pinkpop helemaal wat voor jou, en mag je dit festival écht niet missen!

Milkshake

Ben je op zoek naar een vrolijk en kleurrijk festival? Dan moet je in Amsterdam zijn! Hier vind je, in het Westerpark, het Milkshake festival. Dit is een festival dat zich richt op de acceptatie van de LGBTQ community in Nederland én de wereld. Het festival staat bekend als dé plek om helemaal los te gaan, en veel bezoekers kiezen ervoor om zich te kleden in alle kleuren van de regenboog. Op Milkshake staan niet alleen populaire artiesten, maar ook nieuwe bands en aanstormende talenten. Wil je nieuwe muziek ontdekken? Dan is dit festival helemaal iets voor jou!