De populairste Nederlandse bands van dit moment

Iedereen in Nederland kent de populaire bands Doe Maar en Blöf. Toch zijn dit al vrij oude bands, inmiddels zijn er een heleboel nieuwe bands die prachtige muziek maken in Nederland. Ken je deze ook? Doordat er een heleboel verschillende Nederlandse artiesten zijn, kun je nog wel eens die ene band over het hoofd hebben gezien. Dat zou natuurlijk zonde zijn! Daarom hebben wij in dit artikel de grootste Nederlandse bands voor je op een rijtje gezet. Vergeet niet om na het lezen van dit artikel, hun muziek te beluisteren.

Chef’s Special

Eén van de populairste Nederlandse bands van dit moment is Chef’s Special. Deze band is afkomstig uit Haarlem en bestaat uit vijf muzikale vrienden. De lead zanger Joshua Nolet is de populairste van de vijf, en ook wel bekend door zijn deelname aan het populaire televisie programma: Wie Is De Mol. Chef’s Special maakt muziek geïnspireerd door rock, pop, funk en reggae. Hun liedjes zijn daardoor zeer veelzijdig én uniek. De band tourt momenteel door het land met hun eigen programma, en speelt daarnaast ook regelmatig op grote festivals.

Kensington

In 2005 werd de Utrechtse band Kensington opgericht. Deze band bestaat uit vier mannen die tegelijkertijd zingen en muziekinstrumenten bespelen. De band staat bekend om hun veelzijdigheid. Zo zingen ze niet alleen in het Nederlands, maar hebben ze ook Engelstalige nummers. Kensington maakt stoere rockmuziek, en is daarom vaak terug te vinden op Nederlandse festivals. Daarnaast zijn hun liedjes ook te horen in meerdere populaire films, zoals de romantische komedie: Hartenstraat. Met hun stoere liedjes hebben ze al veel awards gewonnen, en zijn ze enorm geliefd bij het Nederlandse publiek. Momenteel tourt Kensington met hun eigen tour door het hele land, én er zijn nog kaarten beschikbaar!

Di-rect

De oudste band op ons lijstje is Di-rect. Deze Nederlandse band is afkomstig uit Wageningen en bestaat uit vijf muzikanten die inmiddels allemaal bekende NL-ers mogen worden genoemd . Jamie Westland (drums), Spike (gitaar) en Marcel Veenendaal (zang) zijn hiervan de populairste. De band is ooit begonnen met Tim Akkerman als leadzanger, maar hij stapte in 2009 uit de band, en werd opgevolgd door Marcel. Di-rect staat al jaren aan de top van de Nederlandse muziek, en is vaak te vinden op festivals en grote concerten. De band staat bekend om hun klassieke rock muziek, en zingt grotendeels in het Engels. Toch hebben ze ook enkele Nederlandse liedjes opgenomen. Alhoewel Di-rect al bijna twintig jaar meedraait, is het nog altijd één van de populairste bands van nu.