Dit zijn de grootste concertzalen van Nederland

Jaarlijks worden in er Nederland honderden concerten gegeven, door zowel nationale als internationale artiesten. Hiervoor zijn natuurlijk ook een heleboel concertzalen nodig. Gelukkig hebben we die in overvloed! Voor de opkomende artiesten, zijn er kleinere concertzalen zoals het AFAS Live in Amsterdam, maar de échte grote artiesten hebben natuurlijk veel meer ruimte nodig. Daarom zijn er grote concertzalen die vaak tienduizenden mensen kunnen verwelkomen voor één concert. Ga jij binnenkort naar een concert? Dan heb je een grote kans dat je terecht komt in één van deze zalen. In dit artikel vind je namelijk de grootste concertzalen van Nederland.

Ziggo Dome

Eén van de grootste concertzalen van Nederland staat natuurlijk in onze hoofdstad: Amsterdam. Deze concertzaal is gelegen naar de Amsterdam Arena: een andere plek waar regelmatig grote concerten worden gehouden. In het Ziggo Dome is er plaats voor 17.000 bezoekers per concert. Er zijn niet alleen staplaatsen maar ook twee grote tribunes die plaats bieden aan mensen die liever niet willen staan. In het Ziggo Dome kun je drankjes halen bij de bar, die ook gedurende het concert zijn geopend. Door de gunstig gelegen locatie, is het Ziggo Dome de thuisbasis voor een heleboel beroemde Nederlandse concerten. Denk bijvoorbeel aan Holland Zingt Hazes en het Radio538 Kerstfeest.

Het Gelredome

Gelredome is een stadion dat zich bevindt in het zuiden van de stad Arnhem. Het stadion is niet alleen de thuisbasis voor het Arnhermse voetbalteam, maar er worden ook regelmatig grote concerten in georganiseerd. Dit jaar was het bijvoorbeeld de concertzaal voor het laatste concert van Elton John in Nederland. Het Gelredome biedt ruimte aan ongeveer 20.000 mensen, waardoor het een zeer geliefde concertzaal is voor een heleboel internationale artiesten. Ook in het Gelredome kun je, tijdens het concert, drankjes halen bij de bar. Let wel op, want hier kun je niet betalen met gewoon geld. Je moet eerst speciale muntjes kopen bij de ingang van het stadion.

Rotterdam Ahoy

De laatste concertzaal op dit lijstje is Ahoy, Rotterdam. Dit is niet alleen een concertzaal, maar word ook vaak gebruikt als congresgebouw en evenementenhal. Ahoy is gelegen in Rotterdam-Zuid, vlakbij het winkelcentrm en het Zuiderpark. Het is hierdoor niet alleen goed bereikbaar met de auto, maar ook met het openbaar vervoer. Jaarlijks worden er een heleboel concerten georganiseerd in Ahoy, en een heleboel nationale en internationale sterren hebben hier dan ook opgetreden. Denk bijvoorbeeld aan Queen, André Hazes, Frans Bauer en Led Zeppelin. In 2021 werd het Eurovisie Songfestival zelfs georganiseerd in Ahoy, Rotterdam. Ga je binnenkort een concert bezoeken in Ahoy, dan hoef jij je dus nergens zorgen over te maken. Een concert in Ahoy, is altijd een feestje.